Maioneza

de Tabita _ in Clasice, 27 Mar 2014 | 3547 vizualizari

 

Este potrivita atat pentru salate, cat si pentru sandvisuri.

 

INGREDIENTE

  • 1 galbenus
  • 1 lingurita mustar
  • 4-5 linguri ulei (de calitate)
  • sare
  • (zeama de lamaie)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza:

Se pun intr-un castronel galbenusul crud, mustarul si sarea.

Se amesteca cu o lingura de lemn continuu in aceiasi directie pentru a nu se "taia" maioneza si se toarna ulei putin cate putin. Uleiul se picura incet. Se amesteca bine de fiecare data dupa ce picuram uleiul pana cand nu se mai vede uleiul si apoi picuram iar. Cand devine mai consistenta se poate adauga mai mult ulei. In caz ca se "taie" se mai adauga o lingura de mustar si se amesteca rapid. La final se adauga sare si eventual zeama de lamaie.

TIPS-URI

1

Se condimenteaza dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
''Sos'' de maioneza la minut