Madeleine

de alinutza1983 in Prajituri, 22 Feb 2012 | 5990 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 4 oua
  • -180 g zahar
  • - 275 g faina + pentru forme
  • - 11 g bicarbonat
  • - 50 g miere de albine
  • - coaja rasa de 1 lamaie
  • - 1 pachet unt (200gr) + unt ptr uns forme
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madeleine:

 1. Ouale, la temperatura camerei se pun intr-un bol incapator, apoi se adauga zaharul si se amesteca bine, cu mixeru, cca 2-3 minute.

2. Peste acest amestec vom turna faina cernuta si bicarbonatul (amestecat cu faina), amestecam sa obtinem un produs omogen si adaugam si mierea.

3. Mixul obtinut il lasam la odihna, la temperatura camerei, cca o ora.

4. Dupa trecerea acestui timp vom adauga peste si untul topit, dar aflat la o temperatura medie ( sa nu fie fierbinte!),si coaja de lamaie.

5. Se amesteca din nou aluatul si se mai lasa in repaus pentru inca o ora! - evident nu am avut atata rabdare, ci am lasat doar 30-40 minute.

6. In formele tapetate cu unt si faina vom pune aluatul cu lingura si il dam la copt, la cuptorul incins in prealabil, pentru 7-8 minute.(depinde de cuptor)...eu nu am cuptor electric, deci focul e reglat la mediu spre mare, dar Cristina spune ca e nevoie de o temperatura de 200 grade! acum fiecare se orienteaza la fata locului!

7. Lasam madeleinele la racit, pe un gratar! servim fie asa simple, fie pudrate cu zahar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Madeleine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (12)

BuburuzaBubu 1

13.04.2012, 22:30

placeeee

bucatelemele 1

03.12.2012, 10:42

alinutza1983 1

15.12.2012, 09:53

multumesc fetelor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]