Macrou in sos de rosii cu usturoi

de Lau in Peste, 13 Feb 2019 | 3839 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pesti macrou
  • 3 catei usturoi
  • 300 ml pasta de rosii facuta in casa
  • 100 ml vin
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbrisor
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita miere de albine
  • Optional
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 ardei
  • 1 bucata slanina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou in sos de rosii cu usturoi:

Pestele curatat de intestine si cap il spalam, il stergem si condimentam cu sare si piper, il acoperim cu o folie si dam la rece 2 ore.

Intr-o tigaie calim usturoiul putin, il stingem cu vinul,adaugam pasta de rosii,1 cana de apa si lasam sa fiarba 5 min.

Condimentam sosul cu condimente dupa gust, adaugam 1 lingurita de miere si zeama de la lamaie.

Turnam sosul in tava unsa cu ulei, adaugam pestele si dam la cuptorul incalzit cca 50 min.

Cand si cand punem cu lingura sos peste peste, nu-l intoarcem pentru ca se poate rupe.

Optional putem adauga legume taiate julie si bucati de slanina sau orce afumatura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou in sos de rosii cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou la cuptor cu sos de mustar si capere