Macaroane fripte

de lia maria in Paste, 13 Mar 2012 | 5014 vizualizari

 

Un meniu simplu, cu un gust aparte…care ma duce cu gandul la copilarie, cand mama ne pregatea cate un castron mare, sa ne ajunga la toti. Eu preferam bucatelele cele mai fripte, era-u crocante si bune bune!

 

INGREDIENTE

  • 500 g macaroane (tubulare groase)
  • ½ lingurita sare
  • 100 ml(3 linguri+1 lingurita) ulei de foarea soarelui
  • 200 g telemea de oaie sau vaca
  • 200 g cascaval
  • 150 g unt

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane fripte:

Punem intr-o oala incapatoare, 2L de apa la fiert. Adaugam o lingurita de ulei si jumatate de lingurita de saresi cand da in clocot, punem macaroanele. Amestecam si lasam cam 10’ la fiert, apoi ii rasturnam intr-o strecuratoare, ii trecem pe sub 2-3 jeturi de apa rece, ii scuturam bine si ii lasam la scurs.

Punem la incins, intr-o tigaie incapatoare, o lingura de ulei si 50g de unt apoi adaugam o treime din macaroane, astfel incat sa nu fie prea suprapuse, sa aiba loc suficient pentru fript(prajit). Le amestecam din cand si le lasam la foc moderat cam 10 minute sa se rumeneasca bine, apoi le scoatem intr-un bol cu capac. Procedam la fel si cu restul de macaroane, prajindu-le la fel, inca in doua ture.

Intre timp trecem prin razatoarea mare cascavalul si telemeaua, le amestecam bine si cand toate macaroanele sant fripte, adaugam peste ele, amestecul de branzeturi si omogenizam totul foarte bine, dupa care servim cu pofta . Sant crocante si deliciose atat calde cat si reci.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane fripte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Sylvia 1

18.03.2012, 15:26

superb arata !

lia maria 1

20.03.2012, 11:56

Va multumesc tuturor pentru apreciere si vi le recomand cu mare drag se gatesc asa de usor si repede si sat super bune

navidad_2017 1

16.08.2017, 09:32

Bomba calorica, dar ce mai dezmat gustativ! Este de vreun an reteta noastra de reciclare a pastelor fierte, ramase neconsumate. Pe cat de simplu de facut, pe atat de delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Macaroane cu branza de burduf