Macaroane cu sos italian

de Carmen_g in Paste, 19 Ian 2012 | 5854 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g macaroane
  • 3 cepe mijlocii taiate marunt
  • 5 catei de usturoi taiat marunt
  • 2 cani bulion
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cana de apa
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingura miere
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura de faina
  • putina sare
  • Cascaval, parmezan, telemea, tofu sau orice alta branza mai avem prin frigider.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane cu sos italian:

Pastele se fierb in apa cu sare, 8-10 minute. Se strecoara si se trec printr-un jet de apa rece.

Intre timp se pregateste sosul. Acest sos l-am gasit in multe carti de bucate sub denumirea de "Sos italian". Asa ca demumirea asta o folosesc si eu.

Se calesc cepele si usturoiul in 2 linguri de ulei si putina apa. Se adauga faina si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase, dupa care se pune bulionul, foaia de dafin, restul de apa si se lasa la fiert pana are consistenta unui sos. Se adauga apoi sarea, busuiocul si mierea si se mai da un clocot.

Se pune o portie de macaroane in farfurie, se acopera cu sos peste care se pun cateva linguri de branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu sos italian" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Ubulika 1

19.01.2012, 21:02

ce pofta imi eeeeeeeeee

Rocsi 1

19.01.2012, 21:29

bun bun!!!!

Lorra 1

19.01.2012, 21:41

un deliciu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fundite delicioase cu lapte