Lipii umplute

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 18 Iul 2013 | 22417 vizualizari

 

Nu e cine stie ce reteta, nu e speciala, dar e tare gustoasa. Am ales sa le fac din faina de secara pentru ca imi place mai mult gustul. Umplutura ramane la alegerea fiecaruia.

 

INGREDIENTE

pt lipii

  • 250 gr faina de secara
  • 4 lg ulei
  • 50 ml apa
  • 1 varf lgta sare
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu

pt umplutura

  • 200 gr bacon tocat bucatele
  • 1 ceapa
  • 1ardei gras
  • cateva masline
  • 3 oua
  • o bucatica de cas
  • 1 castravete murat
  • sos iaurt cu usturoi
  • 1 praf sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii umplute:

Lipii

Intr-un castron, am cernut faina, am adaugat bicarbonatul si uleiul de masline. Am amestecat si am adaugat putin cate putin apa. Am obtinut un aluat pe care l-am framantat cateva minute. Am impartit aluatul in 3 bucati si am intins 3 foi rotunde si foarte subtiri. Le-am copt intr-o tigaie, la foc mediu, cam 2-3 minute pe fiecare parte. Le-am scos si le-am acoperit cu un prosop ca sa nu se intareasca.

Umplutura

Intr-o tigaie, am pus la calit ceapa si baconul, am adaugat ardeiul gras, maslinele feliate. Am batut ouale cu putina sare si le-am adaugat in tigaie. Am copt omleta bine si am dat tigaia deoparte.

Intr-o lipie, am asezat cateva bucati de omleta, am presarat cas ras si castravete murat. Am turnat putin sos de iaurt cu uturoi si am rulat lipia. 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 18 lei.

2

se poate face un sos de rosii picant pt cine prefera.

3

se pot umple cu legume sau cu branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza si cu varza