Lipie neagra cu verdeturi uscate

de adnia in Piine, 29 Mai 2013 | 3755 vizualizari

 

N-am mai postat de ceva vreme nicio reteta de paine, desi prepar asa ceva aproape zilnic (recunosc, in ultima vreme, mai mult masina de paine ii da bataie, ca eu...stau tare prost la capitolul timp). Dar gata cu vaicareala si sa profit de cele cateva minute cat stau in fata calculatorului si sa va arat si voua lipia aceasta neagra a mea:)

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de: 
  • 1-2 lingurite pudra de verdeturi uscate (eu am pus o combinatie de telina, patrunjel, cimbru si busuioc, pe care am pregatit-o in toamna la deshidrator)
  • 2 lingurite sare neiodata (sau ce sare preferati)
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 4-5 linguri ulei de masline (plus inca 1 lingura ulei de masline pt. uns aluatul)
  • 2 linguri faina de linte
  • amestec de faina alba cu faina de secara (cat cuprinde)
  • 1 pahar apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie neagra cu verdeturi uscate:

 

Procedeul de preparare este extrem de simplu: se amesteca toate ingredientele si se framanta bine, pana se formeaza o bila de aluat, care se poate lasa la dospit cca 2 ore (din lipsa de timp, insa, eu am sarit peste aceasta etapa si am intins o foaie rotunda, am uns-o cu 1 lingura ulei de masline si am presarat busuioc si combru uscat.

Am dat la cuptor la foc mediu, pana a trecut testul scobitorii. Se serveste calduta.
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie neagra cu verdeturi uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

Slimline Barista

- 500 lei
1699.99 lei
1199.99 lei

COMENTARII (17)

nilgun 1

30.05.2013, 21:51

yummy

Panacris 1

03.06.2013, 11:00

roxana_simona 1

05.06.2013, 14:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]