Lichior de oua

de yammy in Bauturi, 1 Dec 2009 | 4594 vizualizari

Lichior de oua

 

Lichiorul de oua e obautura traditionala pentru seara de Craciun.

 

INGREDIENTE

  • 60 ml cogniac
  • 60 ml bourbon
  • 300 ml frisca
  • 4 oua
  • 70 gr zahar
  • scortisoara
  • nucsoara
  • 1 varf cutit sare
  • 1/2 cana lapte (optional, eu nu am pus)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de oua:

 

  1. Separam galbenusurile de albusuri. Frecam galbenusurile cu zahar pana zaharul e dizolvat si compozitia devine o crema de culoare galben deschis.
  2. Turnam incet alcoolul peste crema (coniacul si bourbonul) si dam la frigider compozitia pentru 2-3 ore.
  3. Adaugam 1/2 lingurita scortisoara (sau dupa gust) in compozitia de galbenusuri.
  4. Albusurile le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Le batem spuma tare cu un varf de cutit de sare. Le adaugam in compozitia de galbenusuri in 3-4 transe, amestecand usor sa nu se lase spuma prea tare.
  5. Batem frisca bine si o adaugam si pe ea in compozitie si amestecam usor. Sa amestecati bine pana la fundul vasului fiindca acolo se aduna alcoolul si trebuie incorporat si el.
  6. Dati la rece minim o ora.
  7. Puneti lichiorul intr-un bol. Presarati deasupra nucsoara amestecata cu putin scortisoara. Se serveste in pahare cu lingurita fiindca e mai mult un lichior-spuma. E delicios asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu cremă mascarpone și fructe - Ușor, rapid și delicios

ieri la 07:06

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

pe 05.05 la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

pe 05.05 la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chirbuli - Reteta de oua georgiene