Legume umplute cu piept de pui

de Bucataras in Pui, 9 Iun 2016 | 10846 vizualizari

 

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase…  o sa va arat azi reteta perfecta pentru o cina usoara: vom face legume umplute,  iar  pentru umplutura folosim carne de pui si multe verdeturi. Reteta nu e scumpa si e o varianta buna si pentru cele care sunt mai atente la silueta!

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 dovlecel
  • 1 zucchini
  • 500 gr carne tocata de curcan
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 200 ml apa sau supa de legume
  • o legatura de marar
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc proaspat sau uscat
  • 100 gr cascaval ras
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume umplute cu piept de pui:

Spala bine legumele, pentru ca le lasam pe toate cu coaja! Taie pe jumatate, pe lungime, vanata, dovlecelul, zucchini si ardeiul gras. Scoate semintele de la ardei si miezul de la vanata si dovlecei cu ajutorul unei linguri. Toaca-l apoi marunt si pune-l deoparte. Taie ceapa verde si usturoiul rondele subtiri, apoi caleste-le in uleiul incins. Taie carnea bucatele, pune-o peste ceapa si amesteca pana isi schimba culoarea. Adauga miezul de vinete si dovlecei, pune apa sau supa de legume, pasta de tomate, condimenteaza cu sare si piper dupa gust si lasa sa se gateasca 15-20 de minute la foc potrivit.

Opreste focul si adauga mararul si busuiocul taiate marunt. Dupa ce compozitia s-a racit putin, umple jumatatile de legume si asaza-le intr-o tava unsa cu putin ulei.

Vezi toti pasii de preparare aici https://youtu.be/TdAtcDn6EVQ

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume umplute cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Drob de pui cu verdeturi