Lebar

de dantes in Mezel de casa, 6 Ian 2016 | 13280 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ficat de porc
  • 3 kg gusa de porc
  • 0,5 kg ceapa
  • mate de porc
  • sare, piper, cimbru
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lebar:

Se spala bine ficatul si gusa de porc, se pune la fiert intr-o oala mare gusa si cand este aproape fiarta se adauga si ficatul si se mai lasa la fiert cam 15 minute. Se scot din apa pe care o pastram si se lasa la racit dupa care le dam prin masina de tocat carne de doua ori impreuna cu ceapa calita in putin ulei. Compozitia o condimentam dupa gust cu sare, piper si cimbru si o framantam bine pana devine o pasta omogena daca este nevoie putem adauga din apa in care am fiert carnea.

Montam pe masina de tocat carne dispozitivul pentru umplut carnati si trecem la umplerea matelor la dimensiunea pe care o dorim intepind din cand in cand cu un ac,cand am terminat punem la foc oala cu apa in care am fiert carnea si punem lebarul la fiert pe foc mic circa 20 minute dupa cate il scoatem si il lasam sa se scurga bine de apa si il stergem cu un servetel absorbant si se pastreaza la rece. Cine doreste il poate afuma pentru a fi pastrat un timp mai indelungat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lebar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc facut in casa