Lavashak

de Mitinita in Dulciuri, 24 Sep 2011 | 5315 vizualizari

 

Daca vreti snack de rontait sanatos, atunci va invit la un challange si o reteta usoara. Lavashakul - fruit leather in engleza-chitongag se zice prin Ardeal (si mai astept si alte denumiri) -este o foaie de fructe uscate la soare sau la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 250 gr prune
  • 250 gr zmeura (am folosit congelata)  
  • zahar daca va place mai dulce  
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lavashak:

 

Se curata prunele si se decongeleaza zmeura. 

Se mixeaza cu blenderul vertical,pana se obtine o pasta.Se pot cali putin si apoi mixa,cum va e mai usor. 

Se pune intr-o craticioara si se da la foc mic. 

Se tine pe foc pana se obtine o pasta si lichidul s-a evaporat. 

Daca vi se pare prea acra se mai poate adauga zahar. 

Se ia craticioara de pe foc si se toarna continutul intr-o tava. 

Am folosit una de silicon,dar se poate pune pe o folie. 

Se intinde ca sa fie cat mai subtire si se lasa la soare. S-a uscat intr-o zi,dar depinde cat de groasa e foaia si cat de puternic e soarele. 

Se taie in bucatele si se serveste. 

Se poate usca si la cuptor,cateva ore la foc mic cu usa intredeschisa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lavashak" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

aziz 1

30.09.2011, 18:58

Adina sarea de lamaie cand o scoti din cuptor ca nu trebuie sa se topeasca ci doar sa se lipeasca,eu am pus la cuptor cateva ore(5-6) bune la 50-75 grade

Mitinita 1

30.09.2011, 21:59

mona,multumesc,precis o sa incerc si eu ca mereu cer din comert. Nici eu nu stiu cum ii zice,maruntica mea ii zice serbet

Lau 1

03.10.2011, 14:01

trebuie sa fie bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Silvoiţă (Magiun)