Lasagna vegetariana

de RuxyRux in Lasagna, 23 Aug 2012 | 12970 vizualizari

 

By Ruxy...un pranz delicios !

 

INGREDIENTE

  • foi lasagna
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 5 ciuperci proaspete
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 rosie mare
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 1 pahar si jumatate de apa
  • 1 pahar mare de iaurt
  • 40 gr unt
  • sare
  • piper dupa gust
  • 1 lingurita de boia dulce
  • patrunjel pentru decor
  • cascaval( dupa dorinta)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna vegetariana:

Legumele se spala se curata apoi se toaca marunt.

Se pune peste ele un praf de sare si se amesteca bine.

Am incins( usor) uleiul intr-o tigaie cu o lingura doua de apa apoi am adaugat legumele. Se calesc 6 sau 7 minute dupa care se adauga un pahar de apa, rosia data pe razatoare si pasta de rosii. Lasam pe foc in jur de 20 de minute sa se inmoaie bine legumele si potrivim gustul de sare, boia si piper. Dam sosul cu legume deoparte.

Preparam cat fierbe sosul de legume si sosul de iaurt.

Punem untul intr-o cratita, lasam sa se topeasca usor la foc mic, adaugam faina, si amestecam continuu, apoi stingem totul cu iaurtul in care am adaugat 100 ml apa si am amestecat bine. Lasam pe foc sosul in jur de 7-8 minute si tragem vasul de pe foc.

Batem doua oua si amestecam apoi cu sosul usor racit.

Potrivim de sare si piper.

In vasul de lasagna, turnam cateva linguri din sosul de iaurt, apoi asezam foaia, deasupra ei turnam sosul cu legume , apoi din nou cateva linguri din sosul de iaurt, punem si cascaval( daca nu avem feliat il razuim), apoi din nou foaie si procedam asa cu foile pana la aproximativ 3/4 din inaltimea vasului. Ultima foaie are deasupra numai sos de iaurt si cascaval.

Coacem pentru 30 de minute la 200 de grade.

Decoram cu patrunjel tocat si servim cu placere...este grozav de gustoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna vegetariana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

AnyCostescu 1

24.08.2012, 17:21

arata super si cred ca gustul e la fel de super felicitari

RuxyRux 1

24.08.2012, 17:28

Multumesc Any...e grozav de gustoasa

babi5 1

19.03.2013, 14:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu piept de pui si legume