Lasagna cu vinete, dovlecei si carne de porc

de simona72 in Lasagna, 30 Iun 2014 | 11392 vizualizari

 

Lasagna place tuturor, cel putin eu asa cred...Este versatila, se poate face in multe combinatii, sosul ragu se poate pastra si congela petru alte portii de lasagna, se poate face si in varianta vegetariana fara carne, iti permite sa faci si cu ingredientele pe care le ai la dispozitie...depinde doar de gusturile si de imaginatia voastra...Eu am ales de data asta sa combin lasagna cu carne cu ceva legume care acum se gasesc la discretie in piete...

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cutie foi de lasagna
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 80-100 ml ulei de masline
  • 800 gr pulpa de porc
  • 500 ml suc de rosii
  • 1 mana frunze de cimbru proaspat
  • sare si piper dupa gust
  • pt sosul alb:
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura plina faina
  • 300-400 ml lapte
  • 1 praf de sare si nucsoara
  • 80 gr mozzarella
  • in plus: 100 gr cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu vinete, dovlecei si carne de porc:

Carnea de porc, se spala, se taie cubulete si se toaca. Se pun la incins 2-3 linguri ulei de masline, se adauga carnea tocata, se amesteca sa se desfaca carnea si se caleste. Se adauga sare si piper dupa gust. Vanata si dovlecelul se spala se sterge de surplusul de apa, nu se curata coaja, se taie cubulete si se prajesc la foc iute bucatelele de legume in cate 2 linguri de ulei masline la fiecare tura, pana le prajim pe toate.Am amestecat carnea tocata prajita cu bucatile de legume prajite. Sucul de rosii l-am asezonat cu sare si piper si  cimbru proaspat tocat marunt. 

Pentru sosul alb: se pune la incins uleiul de masline, se adauga faina, se amesteca cu un tel tip para sa se desfaca faina si se toarna cate putin din lapte, pana ajungem la consistenta dorita. (se aseamana cu o crema sau budinca) Se asezoneaza cu sare si nucsoara, iar la urma punem o mana buna de mozzarella rasa. Amestecam pana se topeste mozzarella si mai da un ultim clocot sosul.

Pentru asamblare eu am ales varianta care mi s-a parut cea mai usoara...nu am mai mers pe varianta clasica de a amesteca sosul ragu, adica sucul de rosii cu carnea, ci le-am lasat separat pe toate si le-am pus in straturi in felul urmator: am luat un vas termorezistent pe care l-am uns cu putin ulei de masline, am turnat jumatate din cantitatea de sos alb, peste sosul alb am pus un strat de foi de lasagna(pe care le-am trecut prin apa calduta dinainte). Peste foile de lasagna am pus sos de rosii, peste am pus din amestecul de carne si legume, inca in rand de foi de lasgna, sos de rosii, restul de carne si legume, foi de sagna si restul de sos alb. Deasupra am ras cascaval sau mozzarella, ce aveti, am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pt 30-35 minute. Lasati sa se raceasca lasagna, portionati si serviti calda.Sa va fie de bine!!

TIPS-URI

1

cand prajiti vanata si dovlecelul taiat bucatele, nu puneti mult ulei, cu cat puneti mai mult cu atat ele absorb tot uleiul pe care-l puneti la prajit...o alta varianta este sa le prajiti in baie de ulei, dar, ca sa nu absoarba mult ulei dati bucatile de legume prin faina inainte de a le prajii

2

inlocuiti cimbrul cu alte plante aromatice proaspete care va plac...busuioc, rozmarin, oregano, etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu vinete, dovlecei si carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

elucubratiiculinare 1

01.07.2014, 17:20

arata de milioane

Oana 1

04.07.2014, 16:17

Ce bine arata!

Bya Ralu 1

07.07.2014, 15:39

buna tare si eu vreau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne si ciuperci