Lasagna cu pui si ciuperci

de alldaycooking in Lasagna, 11 Apr 2012 | 5999 vizualizari

 

O reteta de lasagna foarte buna

 

INGREDIENTE

  • Foi :
  • 300 gr faina + inca putina faina pentru presarat planul de lucru
  • 3 galbenusuri
  • 10 linguri apa
  • Sos rosu:
  • 400 gr ciuperci
  • 350 gr carne de pui tocata
  • 80 gr morcov ras
  • 1 ceapa rosie
  • 200 ml sos de rosii
  • Busuioc
  • Piper macinat
  • Oregano
  • Sare
  • Sos alb:
  • 40 gr unt
  • 30 gr faina
  • 200 ml lapte
  • Nucsoara
  • 50 ml smantana dulce
  • 300 gr cascaval si mozzarela
  • Pentru crusta :
  • 1 ou
  • 2 linguri de smantana

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu pui si ciuperci:

Pentru foile de lasagna am pus faina intr-un castron, am adaugat galbenusurile si apoi treptat cate putina apa. Am framantat pana cand am obtinut o coca elastica si nelipicioasa. Am impartit coca in 5 bile mici. Pe planul de lucru presarat cu putina faina am intins fiecare bila pana cand am obtinut o foaie de marimea tavii in care intentionam sa pregatesc lasagna. Am lasat foile la loc uscat, nesuprapuse pana cand am pregatit restul.

 Ciupercile si ceapa tocate le-am pus la calit in putin ulei.

 Dupa aprox 3 minute am adaugat carnea tocata si apoi morcovul ras.

 Am lasat sa se caleasca impreuna timp de 5 minute, apoi am adaugat sosul de rosii, piper, busuioc, oregano si putina sare. Am lasat sa fiarba pana cand a scazut lichidul.

 Pentru sosul alb am pus sa se incalzeasca untul, am presarat faina si am amestecat cu un tel. Imediat am adaugat laptele si am amestecat energic pentru a nu ramane cocoloase. Cand a inceput sa se ingroase sosul am adaugat faina si am mai lasa doar putin timp pe foc.

 Asamblare:

intr-o tava unsa cu putin ulei am asezat o foaie de lasagna,

 deasupra acesteia am pus 1/4 din sosul rosu

 deasupra acestuia am pus 1/4 din sosul alb si cascaval ras

 Am repetat operatia de mai sus pana cand am terminat sosurile. Deasupra am pus ultima foaie de lasagna, am presarat un amestec de cascaval si mozzarela si apoi oul batut cu smantana.

 Am copt la 180 de grade pana cand s-a rumenit frumos crusta de cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu piept de pui si vinete? -" Foarte simplu mama..."