Lasagna cu piept de pui si ciuperci

de Angelina_Elena in Pui, 21 Noi 2013 | 13169 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 24 foi pentru lasagna
  • Umplutura:
  • 1 piept mare de pui
  • 1 cutie ciuperci
  • 4 rosii
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 cana de apa
  • ulei
  • Sos Bechamel:
  • 500 ml lapte
  • 50 g faina
  • 50 g unt
  • 1 praf de piper
  • 1/2 lingurita sare
  • In plus:
  • 100 g cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu piept de pui si ciuperci:

Umplutura:

Curatam si spalam ceapa apoi o toacam marunt si o calim in putin ulei.

Adaugam apoi morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si lasam sa se caleasca impreuna cateva minute.

Rosiile le spalam, le decojim, le punem in blender si le mixam.

Adaugam pieptul de pui taiat cubulete si condimentam dupa gust cu sare si piper.

Dupa ce s-a albit pieptul de pui, adaugam ciupercile scurse si taiate marunt, rosiile, apa si lasam sa de-a in cateva clocote, pana scade putin si se formeaza un sos.

Sosul Bechamel:

Intr-o oala mai mica se punem untul la topit la foc mic.

Dupa ce s-a topit, se ia de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase.

Mai amestecam putin (1 minut) apoi turnam treptat laptele.

Condimentam sosul cu sare si piper si fierbem pana se ingroasa.

Se lasa la racit.

Asamblare:

Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare.

Cand apa incepe sa fiarba se pun cate 3-4 foi de lasagna si se lasa la fiert timp de 3 minute (foile sunt fierte cand se ridica la suprafata).

Se scot si se pun pe o folie de aluminiu.

Intr-un vas termorezistent (de lut sau de yena) un strat de foi, un strat de carne, un strat de sos Bechamel si continuam asa pana terminam.

Ultimul strat va fi de foi, peste care intindem bechamelul ramas, apoi presaram cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici.

Dam vasul la cuptorul preincalzit, timp de 15-20 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Se serveste imediat, pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si kefir

de oanapl 8

ieri la 18:32

Somon cu orez cremos, cu parmenzan

de oanapl 8

ieri la 17:47

Dorada cu roșii, ardei și brocoli

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui în crustă de brânză~ reţeta 400 ~