Lasagna cu carne de vita

de oanapl in Lasagna, 10 Feb 2019 | 5692 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta delicioasa am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Alex Teacher, caruia ii multumesc. Eu am modificat putin cantitatile ingredientelor, am mai schimbat cate ceva (de ex. nu am pus lapte in sosul bolognese).
Desi e o reteta putin mai migaloasa, care necesita mai mult timp de pregatire, merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • pentru sos bolognese:
  • 600g carne tocată de vită
  • 4 rosii
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • 100ml vin roșu sec
  • Cimbru uscat
  • oregano
  • sare
  • piper
  • ½ linguriță de zahăr brun
  • 3 linguri de bulion
  • pentru sosul bechamel:
  • 100g unt
  • 80 g făină
  • 500ml lapte
  • nucsoara uscata
  • oregano
  • sare
  • piper
  • -pentru asamblare:
  • 1 pachet foi lasagna
  • 200g mozzarella / cașcaval
  • 100g parmezan
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne de vita:

Toci ceapa si usturoiul marunt, iar morcovul îl dai pe razatoarea mica), apoi le calesti in uleiul bine incins. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, oregano si cimbru si le lasi sa se caleasca, iar cand s-au inmuiat adaugi în centru carnea tocata si amesteci compozitia.

Adaugi vinul rosu si il lasi sa se reduca. Cureti rosiile de pielita, le pasezi, apoi le adaugi peste carne. Adaugi si zaharul pentru a taia din aciditate si lasi sa fiarba timp de o ora, la foc mic, pana cand scade zeama si carnea este bine facuta. Adaugi la final si bulionul.

Separat topesti untul, adaugi faina si o calesti apoi adaugi laptele putin cate putin, pana il incorporezi pe tot si lasi sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa ca un sos. Adaugi oregano, nucsoara, sare si piper dupa gust si dai vasul deoparte si lasi sa se raceasca.

Fierbi foile de lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj (trebuiesc fierte separate pentru ca se lipesc).

Ungi o tava cu unt si pui un strat de sos bechamel apoi asezi un strat de foi lasagna, apoi adaugi bechamel, sos bolognese (sos de carne), parmezan si mozzarella (sau cascaval) apoi reiei ciclul pana epuizezi ingredientele. Peste ultimul strat de carne, pui foi lasagna, sos bechamel, apoi pui mozzarella rasa si presari parmesan ras.

Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru circa 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos. Lasi sa se raceasca lasagna si o tai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lasagna