Lapte de pasare

de nadina73 in Dulciuri, 30 Mai 2010 | 13552 vizualizari

 

in copilarie mama ne facea foarte des si o tot intrebam cum il face si ea ne zicea ca prinde pasarile de pe geam si le mulge........si bineinteles ca noi fiind foarte mici o credeam,iar acuma la fel am facut si eu cu piticii mei ..........le-am zis ca ma prins doi pescarusi

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 5 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 3 vanilii
  • 2 linguri de amidon
  • 1 lingurita de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Se amesteca vaniliile cu laptele si se pune la fiert

Galbenusurile se separa de albusuri

Albusurile se bat spuma,apoi cu 1 lingura se ia din albusurile batute si se pun in laptele  fierbinte, se lasa 2 minute, se intorc de pe o parte pe alta apoi (se umfla putin cresc ,apoi scad )se scot si ajutorul unei palete si se pun in boluri sau cupe mai adanci

In laptele in care au  fiert albusurile se pun galbenusurile amestecate cu zaharul si amidonul si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase ,se lasa sa fiarba pana se ingroasa (se face foarte repede ,aveti grija sa nu se prinda)

Se ia putin din sosul rezultat si se amesteca ca cacao .Sosul(va fi ca o budinca mai subtire)se pune peste albusurile batute iar deasupra se orneaza cu ciocolata

Se pun bolurile la rece 2 ore

Un desert usor de preparat si foarte gustos,atat pentru cei mici cat si pentru cei mari

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

nadina73 1

01.06.2010, 17:08

multumesc medioto ceva trebuia sa mint...........nu e frumos ,dar uneori si minciune e vorba,daca au crezut

nadina73 1

01.06.2010, 17:08

multumesc buni esti tare ,poate mai buna ca tine buni?

MOKUSKA 1

19.05.2014, 12:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]