Lapte de pasare

de anca_rm in Dulciuri, 31 Oct 2014 | 9378 vizualizari

 

La noi i se spune lapte de pasare dar am vazut denumire de Insula plutitoare sau fantezi cu lapte . In fine eu raman la denumirea de lapte de pasare , desertul copilarie tare bun si indragit de toti

 

INGREDIENTE

  • 1.5 litri lapte
  • o pastaie vanilie
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingura faina sau amidon
  • Pt servit :
  • fulgi de migdale ,
  • fulgi ciocolata etc
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Separam albusurile de galbenusuri .

Intr-o oala pe foc punem la fiert 0.5 litri de lapte .

Albusurile le batem spuma tare cu 5 linguri zahar ( o lingura de zahar la un albus) .

Din spuma luam cu lingura ( ca si niste galuste ) si punem in laptele care fierbe, lasam 30 secunde pe o parte si intoarcem albusul si pe cealalta parte inca 30 secunde .

Cu o paleta luam bucatile frumoase de albus si le punem intr-un castron cu grija sa nu se rupa . Terminam toata compozitia .

Laptele in care am fiert albusul  eu il arunc ( nu-mi place ), dar se poate strecura peste galbenusuri .

Punem restul de lapte la fiert cu 3 linguri de zahar ( mai adaugati daca doriti mai dulce ) , si cu semintele dintr-o pastaie de vanilie ( zahar vanilat sau extract ) . Galbenusurile le frecam cu un pic de lapte caldut si cu faina sau amidonul si le adaugam peste laptele de pe foc .

Lasam sa fiarba pana se ingroasa , se face ca o smantana moale .

 

Aranjam in boluri laptele cu galbenusul , deasupra punem albusul de care ne-am ocupat mai devreme si decoram cu caramel si fulgi de migdale, fulgi de ciocolata sau ceea ce va place .

Eu am facut zahar ars si fulgi de migdale prajiti pentru servit . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasăre