Lapte de pasare

de Alexandra Burz in Dulciuri, 17 Mar 2014 | 8917 vizualizari

 

Amintiri din copilarie :X

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 gr zahar
  • 2 linguri amidon
  • ciocolata rasa pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Punem laptele la fiert.

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma tare cu 200 gr zahar, iar galbenusurile le amestecam cu amidonul pana se albesc.

Restul de zahar si vanilia le adaugam in laptele fierbinte.

Din spuma obtinuta formam " galuste " si le fierbem in lapte aproximativ 1 minut.

Le scoatem pe o tavita.

Adaugam galbenusurile in lapte, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase.

Fierbem pana ce compozitia incepe sa se ingroase.

Oprim focul si impartim " crema " in boluri.

Deasupra punem galustele din spuma si decoram cu ciocolata rasa.

TIPS-URI

1

In locul galbenusurilor, puteti folosi budinca de vanilie.

2

Puteti adauga in budinca si bucati de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Lapte de pasare" (rapid si gustos)