Lapte de pasare

de lira in Dulciuri, 20 Sep 2010 | 9613 vizualizari

 

Fara prea multa vorba, laptele de pasare este poate unul din deserturile preferate, mai ales baut rece intr-o zi calduroasa de vara... si e de 10 ori mai bun daca aveti ocazia sa folositi lapte de casa. Ce bine e sa iti amintesti de copilarie.........

 

INGREDIENTE

  • 2 l lapte
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • coaja de la o portocala sau esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Laptele se pune intr-o oala la fiert.

Albusurile se bat spuma tare.

Cand laptele a fiert, se adauga albusurile batute cu o lingura de supa si se lasa putin sa fiarba, intorcandu-le de pe o parte pe ceealalta, dupa care se scot din lapte.

Intr-un castron punem galbenusurile de la cele 5 oua impreuna cu zaharul si le amestecam bine. Coaja de portocala se razuieste si se adauga peste galbenusuri.

Galbenusurile se adauga peste lapte si se mai lasa un minut amestecand in continuu

La sfarsit adaugam "galustele" din albusuri inapoi in lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat pufos de nuca si crema de ness