Lapin a la Cocotte

de epurasha2bb in Mancaruri cu carne, 19 Oct 2010 | 9162 vizualizari

 

am inteles ca e o reteta de tocanita de iepure foarte apreciat in Franta

 

INGREDIENTE

  • carne de iepure 
  • 3 felii groase de Bacon,
  • 3 cepe taiate pestisori,
  • 2 graunti de usturoi,
  •  tocati marunt,
  •  3 linguri faina,
  • 1 cana cu supa de vita cu bulion strecurata,
  • 60 ml vin rosu, cimbru uscat,
  • patrunjel uscat,
  • 2 frunze de dafin,
  • cateva ciuperci champignion,
  • sare si piper.

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapin a la Cocotte:

 Se prajeste baconul intr-o cratita pana cand se topeste grasimea si apoi se indeparteaza, pastrand in cratita grasimea.In acea grasime se calesc ceapa si usturoiul.Se adauga bucatelele de iepure si se lasa la foc mediu pana ce carnita devine aurie.Se presara faina si se mai lasa pe foc 5minute sa se rumeneasca dupa care se adauga supa de vita, patrunjelul, cimbrul, lamele de ciuperci, vinul si foile de dafin. Se acopera cu capacul cratita si se lasa cam o ora sa fiarba inabusit, adaugand la nevoie din nou supa.Se adauga sare si piper si se serveste cu piure de cartofi sau cu teietei cu ou sotati in unt. Eu am servit cu piure si cu painica prajita cu unt, cimbru si usturoi.

 

TIPS-URI

1

adaugarea ciupercilor este optionala iar unii bucatari am inteles ca adauga la sos si putin mustar

2

alaturi de acest fel de mancare se vor servi felii de paine taiata triunghiuri usor prajite si  frecate cu unt , cimbru si usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapin a la Cocotte" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (63)

epurasha2bb 1

28.10.2010, 22:19

multumesc lili!

Mitinita 1

23.11.2010, 19:55

am venit si eu in vizita la iepuras

epurasha2bb 1

24.11.2010, 15:29

multumesc inca o data tuturor celor ce m-au votat, adica in primul rand lui tata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de iepure la cuptor