Prefer cea cu scortisoara,dar combinatii sunt mai multe: stafide,nuci,nuca de cocos...si poate imi mai dati si voi idei,ca asta se cere refacuta de multe ori.
Intr-un bol punem drojdia,zaharul si laptele caldut. Lasam deoparte 5 minute,adaugam faina si framantam.
Apoi adaugam oul si untul si framantam 10 minute. La sfarsit adaugam sarea si mai framantam putin.
Se acopera bolul cu un prosop umed (am vazut la Jamie Oliver,de cand fac asa creste mai bine si mai pufos aluatul) si se pune intr-u loc caldut si ferit de caldura. De obicei,folosesc cuptorul cu microunde,este un loc foarte ferit de curent.
Scoatem aluatul si il intindem pe masa de lucru,intr-un dreptunghi care sa aiba grosimea de 1 cm.Ingredientele pentru uns le amestecam si ungem dreptunghiul cu 3/4 din compozitie.
Rulam si taiem de-a lungul,apoi impletim cele doua bucati si le unim.
Aplicam restul compozitiei deasupra kringleului si dam la cuptor cam 25 de minute in cuptorul preincalzit.