Kipferl cu vanilie

de Dnelutza in Dulciuri, 22 Feb 2010 | 9685 vizualizari

 

Acesti biscuiti/fursecuri se prepara pentru Craciun si sint nelipsiti de pe mesele locuitorilor Vienei, iar in cofetarii sint serviti alaturi de un ceai cald sau o ciocolata calda.

 

INGREDIENTE

  •  150 g unt
  • 250 g faina
  • 100 g migdale
  • 1 ou
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 100 zahar
  • 70 g zahar pudra pentru decorat
  • ciocolata amaruie (optional)
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kipferl cu vanilie:

Mai intii de toate, punem migdalele in apa clocotita, pentru a le putea curata mai usor (sau le cumparam gata "dezpielitate"), apoi le macinam. Intr-un castron destul de incapator, cernem faina, adaugam migdalele macinate, zaharul, zaharul vanilat, oul, untul taiat bucatele, amestecam bine toate ingredientele cu mina (cu mixerul vor zbura ingredientele prin bucatarie) pina vom obtine un destul de tarisor. Strivim aluatul dindu-i forma de piine, il punem intr-o folie (eu l-am strivit intr-o punga de nylon), si-l dam la frigider pentru cel putin doua ore. 

Dupa cele doua ore de stat la rece, scoatem aluatul din frigider, il taiem in bucatele (circa 22 g una) si facem snururi dindu-le forma de potcoava de cal. Asezam potcoavele in tava de aragaz in care am pus hirtie de copt, iar cit timp se incalzeste aragazul la 170 de grade, lasam potcoavele la rece, asa nu riscam sa se turteasca si isi vor pastra forma de potcoava, dupa care le bagam in cuptorul preincalzit, pentru 15-17 minute. 

Scoatem tava din cuptor, bagam a doua tava, iar cind sint reci, inmuiem capetele in ciocolata topita la MO, le lasam pe un grilaj sa se usuce bine ciocolata, apoi le pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kipferl cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de absolvire