Ketchup de casa

de Patricia Iordache in Conserve, 28 Iul 2013 | 17411 vizualizari

 

Am promis de multa vreme ca voi posta reteta de ketchup pe care o pregatesc in fiecare an (in ultimii 3 ani ;)) si iata ca a sosit momentul. Reteta o am de pe blog-ul Teo's kitchen.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg. rosii;
  • 750 gr. ceapa alba;
  • 200 ml. ulei;
  • 200 ml. otet alb;
  • 300 gr. zahar;
  • 10 boabe ienibahar;
  • piper boabe;
  • 5-6 linguri sare grunjoasa;
  • 4-5 foi de dafin;
  • 1 lingura plina cu boia dulce/iute (eu am pus dulce ca sa poata manca si baietelul meu)
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup de casa:

Oparim rosiile in apa fierbinte si le curatam de coaja. Le taiem in jumatate sau sferturi daca sunt foarte mari.

Curatam cepele de coaja si le taiem julienne. Le punem la calit in ulei. Cand devine aurie, adaugam peste ea rosiile taiate.

 Adaugam zaharul, restul de condimente si lasam la fiert la foc mic, timp de 1 ora, amestecand foarte des.

Luam de pe foc si pasam totul cu un mixer manual pana obtinem o pasta. Punem iar pe foc si mai lasam sa fiarba 20-30 minute pana ce capata o consistenta vascoasa.

Potrivim de sare si piper.

Incalzim in cuptor 4-5 sticle (de 750 ml) si le sterilizam.

Turnam ketchup-ul in sticlele fierbinti si le invelim in paturi lasandu-le acolo pentru 2 zile pana cand se racesc complet. Le pastram la loc intunecat si racoros.

Se poate folosi dupa 2-3 zile.

TIPS-URI

1

Se poate folosi ca si sos pentru paste sau alaturi de friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

pe 04.09 la 09:40

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei iuti la otet