Kebab libanez de pui

de Rocsi in Pui, 2 Mai 2017 | 6421 vizualizari

 

Am vazut la draga mea Ruxy aceasta reteta si tare mi-a placut. Eu sunt o mare fana a pieptului de pui, dar imi place sa fie gatit cu gust, sa nu fie uscat si fad. Cum aceasta reteta mi-a facut cu ochiul, am si pus-o repede in practica. Am servit preparatul cu lipii calde, felii de rosii si castravete. Mare, mare bunatate a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept mare de pui dezosat
  • 5 linguri iaurt natural
  • 1 lingura ketchup dulce
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa pudra de usturoi
  • 1 lingurita rasa de condiment garam masala
  • 1 lingurita rasa oregano uscat
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • bete de frigarui
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kebab libanez de pui:

Spalam pieptul de pui si il stergem cu niste servetele.
Il taiem bucati potrivite.
Intr-un bol, amestecam iaurtul, ketchup-ul, uleiul de masline, zeama de lamaie.
Adaugam si restul condimentelor enumerate mai sus, le incorporam bine.
Peste tot acest amestec punem bucatile de pui, le invartim bine.

Acoperim bolul cu folie alimentara si dam carnea la frigider peste noapte, sau macar pentru 1-2 ore.
Betele de frigarui le tinem jumatate de ora in apa rece, inainte sa asamblam kebab-ul.
Scoatem carnea de la frigider, infingem bucatele pe betele de frigarui.
Ungem o tigaie grill cu putin ulei si il punem la incins.
Cand s-a incins, punem kebab-ul de pui si reglam focul potrivit.
Le rumenim pe toate partile, apoi le scoatem pe un platou.

Se servesc calde, cu un sos, o salata sau ce va mai place.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 6 bucati.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kebab libanez de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

dantes 1

29.05.2017, 06:45

Super!

mihaelar63 1

29.05.2017, 11:39

Suna bine Imi place marinarea puiului in iaurt , ii da acea textura pufoasa , dar suculenta . Acum de garam marsala ce sa zic ? Nu-i tocmai libanez

Rocsi 1

29.05.2017, 20:09

Multumesc Dantes!
Multumesc Mihaela! Stiu ca ar fi trebuit un condiment oriental, ca asa pusese Ruxy, dar din lipsa am pus garam masala. Sper ca nu am gresit prea mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de dovlecei cu ciuperci si pui