Kaiserschmarrn

de - Andreea - in Dulciuri, 26 Aug 2014 | 7680 vizualizari

 

Keiserschmarrn sunt clatite dulci,unul dintre cele mai cunoscute dulciuri austriece.Denumirea vine de la ''kaiser'' - imparat si ''schmarrn'' - clatita dulce .
Se serveste cu sos de mere sau dulceata de afine.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri pline cu zahar tos
  • 200 gr faina alba tip '00'
  • 1 lingura cu smantana
  • 100 gr stafide
  • 1 lingura cu rom
  • 50 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kaiserschmarrn:

Luam ouale si separam albusurile de galbenusuri.

Punem intr-un bol galbenusurile, laptele,zaharul,smantana si faina si amestecam bine.

Separat mixam bine albusurile cu un varf de sare.

Amestecam albusurile la compozitia de galbenusuri adaugand apoi stafidele( amestecate in prealabil cu rom).

Punem untul intr-o tigaie antiaderenta.Cand untul s-a topit turnam compozitia si lasam sa prinda culoare maronie pe o parte dupa care,rupand clatita in bucati cu ajutorul unei spatule ,intoarcem pe partea cealalta lasand sa se rumeneasca usor.

Noi le-am servit reci .

Se fac super rapid si sunt foarte gustoase ! 

TIPS-URI

1

Conform retetei originale , presarati zahar pudra cand clatitele sunt gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kaiserschmarrn" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Kaiserschmarrn sau clatite rupte