Kaiserschmarren

de Miha in Dulciuri, 2 Mar 2010 | 10561 vizualizari

 

Sau clatite sparte...:))

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • 250 ml lapte
  • 250 ml smantana lichida
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura esenta de rom
  • 4 linguri bilute de ciocolata
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kaiserschmarren:

Oana, sa traiesti! :)) Eu am facut portie dubla, ca avem familie mare! :))

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pudra si un praf de sare pana devin ca o crema . Se adauga apoi laptele si frisca lichida,  faina amestecata cu praful de copt.

Se lasa compozitia sa se odihneasca 20 de minute.

Albusurile se bat spuma cu cele 4 linguri de zahar si se adauga peste compozitia de clatite, amestecand usor. La final se adauga bilutele de ciocolata.

Intr-o tigaie teflonata se topeste cate o lingura cu unt, se toarna un sfert din compozitie si se lasa la foc mic pana incepe sa faca basicute la suprafata.

Se verifica daca este coapta clatita, apoi se intoarce pe partea cealalta, rupand-o in bucati cu o spatula.

Se procedeaza intocmai si cu restul de compozitie.

Se serveste pudrat cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kaiserschmarren" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

crisad 1

03.03.2010, 15:55

vreau si euuuu

Teo 1

03.03.2010, 22:15

Brandusa, eu credeam ca numai mie mi se intampla asta!interesanta compozitia!

ionix 1

04.03.2010, 08:20

mi se-ncurca limba-n gura cand pronunt denumirea cred ca-s bune clatitele astea sparte

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort ecler- Reteta cu nr. 550