Islere dupa reteta lui Nagymama!

de Panacris in Prajituri, 10 Dec 2011 | 7239 vizualizari

 

Ca tot a venit mama la mine, am facut o noua portie de islere dupa reteta ei! Sunt delicioase!!!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru aluat

  • faina 300 g.
  • untura de porc 200 g.
  • zahar 2 linguri
  • sare iodata 2 g.
  • zahar vanilinat 1 plic
  • lapte 25 ml.
  • amoniac 1 lingurita
  • galbenus de ou 1 bucata

Ingrediente pentru crema

  • unt 80% grasime 250 g.
  • zahar tos 300 g.
  • Glazura de ciocolata 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere dupa reteta lui Nagymama!:

Faina se amesteca cu untura, galbenusul de ou, zaharul, zaharul vanilinat si un praf de sare. Amoniacul se stinge cu laptele caldut si se adauga la amestecul de faina. Se framanta totul pana se obtine un aluat elastic. Se intinde aluatul si se taie cu o forma rotunda sau paharul. Islerele obtinute se pun in tava tapetata cu foaie de pergament si se pun la copt, in cuptorul preincins pentru cca. 20 de minute la foc mediu. Intre timp untul se freaca cu zaharul tos pana se omogenizeaza. Islere se unesc cu aceasta crema. Se toarna glazura de ciocolata si se lasa la rece pana a doua zi. Aceste islere trebuie facute cu 3 zile inainte de a fi servite, deoarece in prima zi sunt foarte crocante, (adica tari!!!).

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere dupa reteta lui Nagymama!" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Islere