Islere

de Lavinia in Dulciuri, 1 Mai 2013 | 27836 vizualizari

 

Prima reteta din seria dulciurilor de Paste :)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 150 g unt rece
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 1 lingura de otet
  • 3 linguri apa rece
  • 300-350 g faina

Crema:

  • 150 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri cacao
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita rom

Glazura:

  • 90 g ciocolata
  • 25 ml frisca lichida
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere:

Frecati untul rece cu zaharul pudra ,adaugati pe rand galbenusurile esenta de vanilie,zaharul vanilat ,praful de copt stins cu otet,apa rece si faina si framantati rapid aluatul pana se incorporeaza faina.Va rezulta un aluat putin sfaramicios.Acoperiti aluatul cu o folie si il bagati la frigider pentru 45 de minute.

Presarati o masa de lucru cu faina si intindeti aluatul intr-o foaie de 0.4-0.5 cm.

Decupati cu ajutorul unui pahar mic cercuri pe care le puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt(mie mi-au iesit 2 tavi de fursecuri).Dati tava la rece pentru inca 10-15 minute.

Coaceti fursecurile timp de 15 minute in cuptorul preincalzit fara a le rumeni foarte tare.

Pentru crema frecati untul la temperatura camerei cu zaharul pudra ,apoi adaugati pe rand cate un galbenus si cacaua.La final adaugati romul.

Se pune crema pe jumatate din fursecuri apoi se acopera cu celalalte jumatati.

Introduceti fursecurile pe jumatate in ciocolata topita si racita apoi le dati la frigider pana se intareste glazura.

Se pastreaza in cutii inchise pentru a se fragezi si mai tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Islere