Învârtită cu dovleac

de Gicuta in Prajituri, 21 Apr 2015 | 4609 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cana cu apa
  • 1 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • un cubulet drojdie
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (cca 500g)
  • Pentru uns:
  •  75 g untura
  • Pentru umputura:
  • 1500 g dovleac ras (eu am avut la congelator)
  • Pentru finisat:
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Învârtită cu dovleac:

        Mai intai calim dovleacul cu zahar si zaharul vanilat. Cat timp se raceste, pregatim aluatul.

        Se pune faina intr-un castron, se face  o gropita in mijloc unde  se toarna apa calduta, oul batut cu praful de sare si zaharul, drojdia dizolvata in putina apa calduta si la sfarsit uleiul.     

        Se amesteca si se framanta bine, pana obtinem un aluat elastic.     

        Se imparte aluatul in doua, se intind 2 foi de cca 10x15 cm. Se unge prima foaie de aluat cu untura, apoi se acopera cu cealalta foaie. Se preseaza un pic pe margini ca sa nu iasa untura si se intinde intr-o singura foaie cat mai subtire, de cca 30X100 cm. Se imprastie deasupra dovleacul, se ruleaza strans aluatul si se face un sul.    

       Asezam sulul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt, incepand din mijloc si il invartim in jur.  

       Ungem pe deasupra cu ou. Se introduce tava in cuptorul incalzit, la foc mediu, pentru cca 45 minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Învârtită cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]