Inimioare de turon de migdale si ciocolata pentru indragostiti

de naomy in Prajituri, 10 Feb 2012 | 5085 vizualizari

 

Este o reteta super de fina si delicata pentru ocazii speciala cu ingrediente specifice sezonului de iarna.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr turon de migdale 
  • 100 gr faina
  • 100 mil lapte
  • 80 gr zahar brun
  • 50 gr migdale crude (sa nu fie prajite)
  • 50 gr de alune invelite in ciocolata( vezi foto nr 1)
  • 2 oua
  • 30 gr nutela
  • 1 lingurita praf de copt
  • un vf cutit sare
  • Glazura
  • 200 mil frisca lichida
  • 100 cuisoare de ciocolata
  • 150 gr nutela.
  • 4 bucati de smochine macerate in rom
  • 40 mil rom
  • Pentru decor 
  • 4 bucatii ciocolata alba 
  • o forma de inimioara mica 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare de turon de migdale si ciocolata pentru indragostiti:

Pentru inceput am pregatit o tava de 30 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Apoi am inceput prepararea blatului, am macinat migdalele in bucatele un pic mai mari, apoi la fel am procedat si cu bombonelele de alune invelite in ciocolata si am taiat in bucatele mici smochinele. Separat am inceput sa mixez ouale cu zaharul brun pana la dublarea volumului, apoi am sfaramat turonul si am mixat in continuare adaugand pe rand migdalele, bombonele, laptele, nutella, smochinele si apoi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza faina si se incorporeaza romul. Se mai amesteca putin si se toarna in tava tapeta si se da la cuptorul incins la 180 grade cam 20 -25 min. De preferinta este ca blatul sa fie un pic mai moale asa ca eu am lasat doar 20 minute si apoi am pregatit un prosop de bucatarie pe care am presarat cateva firicele de zahar si am turnat blatul cu fata in jos si l-am lasat la racit. Eu am urmat acest procedeu si a functionat de minune, nu s-a lipit deloc blatul si am putut decupa inimioarele foarte bine am facut asta cand era inca caldut blatul .

Glazura

Am incalzit frisca lichida in care am topit cuisoarele de ciocolata si am luat de pe foc craticioara. Se adauga nutella si se amesteca bine pana se formeaza o crema usor lichida care se lasa la racit cateva minute. Acum cand totul este gata, luam inimioarele decupate din blat si le trecem prin glazura obtinuta si le asezam pe un platou intins.

Din patratele de ciocolata alba se obtin inimioare exact dupa cum se vede in imagine. Sa nu va speriati daca observati ca va ramane mult material din blatul ramas (ramasite) si cumva sa incercati se le aruncati, chiar daca sunt bucati mai mici si ele  pot fi glazurate ,deoarece ramane glazura suficienta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare de turon de migdale si ciocolata pentru indragostiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

gaby_duceag 1

10.02.2012, 23:05

wow.

Miha 1

15.02.2012, 19:38

Naomy, completeaza din nou lista de ingrediente, te rog.

Nu stiu de ce se intampla asta, sa-ti dispara lista, dar incearca si nu mai edita reteta dupa ce aceasta a fost moderata si aprobata, daca spui ca ai probleme cu incarcarea paginii.

Multumesc!

naomy 1

15.02.2012, 20:25

multumesc miha sper sa reusesc deoarece imi apar ingredientele la modul de preparare,nu e prima oara cand patesc si azi am scris bossului si mi-a zis ca nu vede sa-mi lipsesca ingredientele ,...credeam doar la mine se vede ,dar se pare ca nu.eu incerc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa