Inimioare de cartofi glazurate

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2015 | 2971 vizualizari

 

De cele mai multe ori tânjim după o garnitură lângă friptura preferată.
Dar când în farfurie găsim o inimioară pe post de garnitură?

 

INGREDIENTE

  • 2-3 cartofi
  • sare
  • piper
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri lapte
  • 1 sfeclă roșie mică
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare de cartofi glazurate:

Se curăță cartofii de coajă, se spală, se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb bine aproximativ 20 minute. Se scurg de apă, se pasează, se adaugă untul și laptele și se amestecă bine. Eu de cele mai multe ori folosesc sfecla roșie crudă, dar ea se poate fierbe sau pune la cuptor în folie. Se dă sfecla pe răzătoare și se condimentează cu sare, puțină zeamă de lămâie și ulei. Sfecla se face piure cu ajutorul unui blender. Se amestecă o parte din piureul de cartofi cu piureul de sfeclă.

Nu amestecați toată cantitatea, se pune puțin câte puțin până ajungeți la nuanța dorită. Avem nevoie de o formă de prăjituri în formă de inimă. Cu ajutorul ei facem pe o farfurie curată o inimă din piureul de cartofi. Amestecul de piure cu sfeclă va fi mai moale, deci se pune câte puțin peste inimioara de cartof. Și gata inimioara glazurată.  Se pot face ambele roșii, eu doar am vrut să vă arăt diferența. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare de cartofi glazurate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Andra_Constantinescu 1

24.02.2015, 22:46

dantes 1

25.02.2015, 08:10

Frumos!

Teo 1

25.02.2015, 19:53

Imi placeee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute