Pentru azi, si pentru zilele de caldura care au mai ramas (si sper eu sa nu fie putine) vin cu o reteta grozava de inghetata, ce merita incercata...pe cuvant!!! :))
E o nebunie de arome, combinate asa la intamplare, dar care nu se putea sa fie mai buna de atat. Si nici nu se face greu deloc, cativa pasi de executat si gata!
Asadar, desfacem cu grija cutia de lapte de cocos, ca fara ea nu se poate face inghetata asta. Daca e metalica, atunci aveti grija sa nu va taiati, ca sa nu cumva sa dati vina pe inghetata apoi :P
Turnam laptele de cocos intr-o cratita pe foc, il incalzim bine apoi il turnam treptat peste galbenusurile frecate spuma cu zaharul. Punem compozitia pe foc mic si o lasam pana incepe sa capete consistenta. Nu va imaginati ca o se se faca o crema din treaba asta, ca nu are cum, dar se va lega putin. Luam de pe foc, adaugam crema de whisky si esenta de vanilie si lasam la racit.
Iaurtul il incorporam usor in crema de lapte cu oua, apoi adaugam si frisca mixata bine cu 1 lingurita de zahar vanilat. Turnam compozitia intr-un recipient si o dam la congelator. Daca aveti masina de inghetata, stiti voi cum sa procedati, altfel va trebui sa munciti un strop mai mult.
Din jumate, in jumate de ora amestecam in compozitia de la congelator, pentru a sparge acele de gheata. Dupa 2 ore nu mai trebuie sa facem nimic, decat sa asteptam sa inghete complet :P. La ultima amestecare adaugam si dulceata de merisoare in valuri.
Pentru dulceata, punem merisoarele, apa si zaharul intr-un vas pe foc si lasam sa fiarba aproxmativ 10 minute pana se leaga siropul. In timp ce fierbe zdrobim merisoarele cu o furculita, pe masura ce se inmoaie. La sfarsit adaugam amidonul si mai fierbem 2-3 minute pana se ingroasa. Lasam la racit apoi executam treaba cu ingobarea in inghetata.
Mai trebuie sa spun ca o servim cu pofta?? Pentru voi am pastrat o portie generoasa!
Enjoy!