Încă este destul de cald, ca să mai facem și să mai mâncăm înghețată.
Așa că am făcut zilele trecute înghețată cu ciocolată, foarte repede și foarte ușor. A ieșit un deliciu: o înghețată cremoasă, fină, dulce și plăcută, fără cristale de gheață...
Se mixează smântâna până ce începe să se îngroașe puțin, după care se adaugă cele două linguri de cacao și apoi se mixează în continuare pentru omogenizare.
Se topește ciocolata la bain-marie, iar după ce se răcește puțin, se încorporează în ingredientele mixate deja și se mixează totul în continuare.
La urmă se adaugă laptele condensat și se mai mixează puțin, pentru omogenizare. Se toarnă înghețata într-un recipient care se închide ermetic și se dă la congelator pentru câteva ore, cel mai bine de pe o zi pe alta.
Când se scoate de la congelator, înghețata se porționează, se decorează, după voință și se servește (repede, ca să nu se topească).
1
Nu este necesar să se adauge zahăr (mai ales dacă ciocolata este cu lapte) pentru că laptele condensat este foarte dulce.
2
Cine folosește ciocolată amăruie, dacă totuși dorește ca înghețata să fie mai dulce, poate adăuga o lingură de zahăr (pudră) atunci când mixează smântâna pentru a obține frișcă.