Inghetata de capsuni cu iaurt

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulciuri, 24 Mai 2015 | 4554 vizualizari

 

E vara, capsunii sunt in plin sezon si chiar daca zilele astea s-a racit si ploua, o inghetata ne inveseleste ziua, asa ca am trecut la treaba.Reteta am luat-o de pe blogul lui Lulu care, luna aceasta, este gazda provocarii Weekend cu spor, provocare initiata de Stefy harnicuta.
Foarte greu m-am hotarat asupra retetei.Lulu are o colectie minunata de retete amanuntit explicate in cuvinte si imagini.Ea ne-a propus trei categorii:Aperitive,Torturi si Dulciuri cu fructe.Am ales aceasta ingheteta, rapida dar minunata.Am modificat putin reteta, sper ca Lulu sa nu se supere.

 

INGREDIENTE

  • 1kg smantana pentru frisca,
  • 400g iaurt,
  • 250g zahar,
  • 300-400ml pulpa de capsuni (din aprox.500gr capsuni)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de capsuni cu iaurt:

Capsunele se zdrobesc cu blenderul vertical pentru a obtine piureul. Acesta se amesteca cu iaurtul. Smantana pentru frisca se bate,se adauga zaharul,iar la urma amestecul de capsuni si iaurt. Se omogenizeaza totul, se pune intr-o caserola si se da la congelator pentru 3-4 ore. Deasupra am turnat un pic de piure de capsuni.

Am servit inghetata decorata cu capsune proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de capsuni cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de caise cu mascarpone