Inghetata cu rom si stafide

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 11 Aug 2011 | 6692 vizualizari

 

Inghetata cu rom si stafide un deliciu al zilelor fierbinti de vara

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 300 ml lapte
  • 400 ml frisca
  • 250 g stafide
  • 1 esenta rom/50 ml rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu rom si stafide:

Inghetata cu rom si stafide este atat de buna incat merita sa petrecem cateva minute in bucatarie, atat cat dureaza prepararea ei.

Stafidele se pun la inmuiat in apa calda pentru 15-20 minute,apoi se scurg si se lasa deoparte.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, apoi se adauga amidonul si laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit. 

 Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de oua,rece, apoi se adauga stafidele si se amesteca. Bolul/caserola se pune in congelatir si se scoate din ora in ora,de 3 ori, si se amesteca cu o lingura.

 Se poate repartiza in forme individuale si se baga la congelator pana ingheata. Pentru a iesi cu usurinta se scufunda in apa fierbinte pentru cateva secunde,apoi se rastoarna pe o farfurie.

 Inghetata cu rom si stafide se poate servi globulete,in cornete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu rom si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ursuleti cu Coca -Cola