Inghetata cu mascarpone si fructe de padure

de Brindusa in Dulciuri, 20 Mar 2012 | 5502 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar
  • 400 ml apa
  • 1 lamaie: sucul si coaja
  • 500 g mascarpone
  • 300 g fructe de padure (zmeura si afine) prospete sau decongelate si scurse
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu mascarpone si fructe de padure:

Inainte cu 30 de minute de a incepe sa faci inghetata, daca nu folosesti masina de inghetata, da congelatorul la maxim. Cu cat se ingheata mai repede, cu atat inghetata are ace mai mici si mai putine.

Mai intai se face un sirop de zahar. Se pun deoparte 3 linguri de zahar, apoi restul se amesteca cu apa si se pun la foc mic. Fara sa amesteci lasa pana ce zaharul e topit. Adauga coaja de lamaie si zeama de lamaie si fierbe in clocote mici 3 minute. Pune siropul la racit.

Cand siropul s-a racit foarte bine, mixeaza mascarpone putin, apoi adauga siropul in fir subtire, mixand incontinuu. Pune inghetata intr-o cutie de plastic cu capac, la congelator pentru 2 ore.

Dupa 2 ore in congelator, inghetata trebuie sa fie semi- inghetata. Mixeaz-o bine ca sa spargi toate cristalele de zahar si sa introduci aer. Toarn-o la loc in vasul de plastic.

Amesteca fructele de padure cu zaharul, sfaramandu-le putin. Toarna-le peste inghetata alba si cu o lingura fa valurele in inghetata, ca sa se marmoreze.

Pune inghetata in congelator si las-o pana se ingheata bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu mascarpone si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu mascarpone si fructe de padure