Impletitura cu nuca, mere, scortisoara, ciocolata

de brunetica in Dulciuri, 30 Noi 2011 | 4656 vizualizari

 

Cand localitatea noastra isi serbeaza zilele gasim aceste impletituri delicioase.Si am vrut sa incerc si eu si au iesit delicioase si aproape identice .

 

INGREDIENTE

  • 600 g. faina
  • 250 g. smantana dulce
  • 50 g. zahar
  • 2 oua
  • un praf sare
  • 70 g. unt
  • esenta vanilie
  • Umplutura
  • mere
  • scortisoara
  • miez de nuca
  • ciocolata 
  •  50 g. unt
  • 50 g. drojdie
  • 2 albusuri de ou
  • 100 g. zahar
  • 2 lingurtie de nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletitura cu nuca, mere, scortisoara, ciocolata:

Intr-un vas punem faina crenuta si facem o adancitura in  care adaugam drojdia dizolvata cu 2 linguri de apa calduta, adaugam smantana, zaharul, ouale, sarea,esenta si framantam dupa care adaugam untul topit si caldut si framantam pana obtinen o coca omogena si pufoasa ca aluatul de cozonac. Il lasam la crescut la loc caldut si invelit cu un prosopel umed si cald.

Pentru umplutura cu nuci procedam astfel = nucile le macinam , iar albusurile le batem spuma cu 3 linguri de zahar . Amestecam  nucile macinate cu albusurile cu o spatula .

Pentru umplutura de mere= curatam merele , le spalam si le radem prin razatoarea mare, le scurgem de sucul propriu  si le punem intr-o craticioara la calit cu 5 linguri de zahar , si o lingurita scortisoara, cand merele sau inmuiate le lasam la racit.

Pentru crema de scortisoara = scortisoara, nucsoara, 3 linguri zahar si untul moale la temperatura camere amestecam bine pina obtinem o crema omogena.

Pentru umplutura de ciocolata = folosim nutella si ciocolata 

Cand aluatul nostru a crescut  pe planseta infarinata rasturnam aluatul il impartim in 3 parti egale intindem o foaie o umplem cu ce dorim( crema de scortisoara, mere, ciocolata sau nuci) o rulam , cu un cutit taiem rulul ( dar nu tot lasam 2 centimetrii ) rulam partile ca pe spirale si dupa care le impletim, taiem si cei 2 centimetrii si ii impletim , asezam intr-o tava tapetata cu foaie de copt si lasam la crescut pentru inca 15 minunte. 

Coacem la cuptorul incalzit , la foc mediu .

 

TIPS-URI

1

Pentru impletitura cu nuci , din compozitia de nuci am oprit 4 linguri , iar dupa ce am asezat impletitura in tava am uns impletitura cu crema de nuci.

2

Asa am procedat si cu crema de scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletitura cu nuca, mere, scortisoara, ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

brunetica 1

16.12.2011, 16:35

multumesc MVMIH

MVMih 1

16.12.2011, 16:46

Cu placere Brunetica...tare bun...din pacate n-am ce sa-ti dau in schimb...ultima oara am "bushit" la muraturi...nu la finetzuri cum prepari tu

brunetica 1

16.12.2011, 18:14

Dragul meu MVMIH sa nu razi de mine dar eu la muraturi nu stiu sa le pun, te admir si felicitari pentru muraturile tale incet incet ai sa faci si tu dulciuri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pachetele cu nuca