Impletitura cu Finetti

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 21 Ian 2016 | 3072 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3oua
  • 800 g faina
  • 150 g zahar
  • un plic drojdie uscata
  • 400 ml lapte
  • un praf de sare
  • 30 ml ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • o cutie de Finetti
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletitura cu Finetti:

Cernem faina intr-un vas incapator. Facem maiaua amestecand drojdia cu putin lapte caldut, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Amestecam bine si lasam sa creasca.

Incalzim laptele,adaugam zaharul si amestecam pana se topeste.Peste laptele caldut adaugam coaja rasa de la portocala.

Batem albusurile spuma si frecam putin galbenusurile.

In mijlocul vasului in care am cernut fainam facem o adancitura si turnam maiaua crescuta, apoi pe rand galbenusurile si laptele. Amestecam bine, apoi adaugam si albusurile batute spuma. Framantam putin aluatul adaugand si uleiul treptat.Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in doua , intindem fiecare bucata de aluat si ungem cu crema de ciocolata, apoi rulam. Impletim cele doua rulouri obtinute si le asezam intr-o tava rotunda in care am pus hartie de copt.Mai lasam impletitura la dospit o jumatate de ora, apoi ungem deasupra cu un galbenus amestecat cu 2 linguri de lapte.

Introducem tava in cuptorul incins pentru 50-60 de minute. Facem si testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt.

Acoperim impletitura cu un prosop si o mai lasam 10 minute in tava,apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca acoperita cu un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletitura cu Finetti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu mere si ciocolata - 950