" Provocarea GastroArt"
Decupam cate un capac, pe lung, la fiecare vanata si le punem in apa clocotita cu sare, timp de 5-6 minute sa le oparim. Apoi, cu ajutorul unei lingurite, scoatem interiorul vinetelor si il tocam pentru ca il vom folosi la sos. Eu am folosit doar jumatate din el la sos.
Pulpa de pui o fierbem separat, apoi o tocam cubulete mici.
Rosiile le dam pe razatoare, iar ceapa si areii le tocam cubulete.
Punem intr-o tigaie rosiile date pe razatoare impreuna cu ceapa, ardeiul, carnea tocata si jumatate din cantitatea de vanata. Le lasam sa fiarba pret de 10-13 minute pana cand incepe sa se ingroase sosul.
Potrivim de sare, adaugam si piper, busuioc si patrunjel verde la final.
Umplem vinetele cu aceasta compozitie, punem deasupra lor felii de rosii si felii de branza de burduf.
Adaugam 1 cana de apa in tava si dam vinetele la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 40-45 de minute.
1
Neaparat vintele trebuie oparite in apa cu sare, apa rezultata va avea culoarea verde-maronie.
2
Puteti adauga fie carne tocata de porc, fie carne de pui.