Iahnie de fasole uscata

de Miha in Mancaruri de post, 19 Iun 2009 | 12607 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole
  • 2 cepe
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 2 rosii
  • 1 foaie de dafin
  • sare,piper
  • verdeata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole uscata:

Fasolea muiata in prealabil cateva ore in apa rece,se pune la fiert.Se schimba apa dupa primul clocot,se umple din nou cu alta apa fiarta si se fierbe pana este complet muiata.Pe parcursul fierberii se mai schimba apa de cateva ori.

Ceapa se toaca marunt si se inabusa putin in uleiul de masline. Rosiile se decojesc, se blenduiesc (sau se toaca marunt) si se adauga peste ceapa.

Se stinge cu zeama in care au fiert fasolele,se adauga si fasolele.Se potriveste gustul de sare si piper.Se adauga si foaia de dafin.

Se lasa sa mai dea un clocot si se serveste calda cu mamaliguta,presarata cu verdeata tocata.

Se poate servi ca garnitura la carnati prajiti sau oua ochiuri.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Miha 1

22.06.2009, 04:08

Nu mai am Oana! Si azi nici chef de bucatareala nu am. Asa ca treci tu la treaba!

Oana 1

22.06.2009, 12:08

Asa, da, cu castraveciori murati Cred ca maine, poimaine fac si eu...daca Miha nu mai are...

danygospodina 1

22.06.2009, 14:44

Si cu gogonica, sau un castravecior murat .Krantz,krantz ! ! ! Sau HARBUZ murat..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de vara cu mamaliguta