Iahnie de fasole cu cârnați

de Panacris in Mancaruri cu carne, 1 Dec 2013 | 3894 vizualizari

 

O mâncare sățioasă și savurată de toți românii, cu mic cu mare din țară și de peste hotare! ;)

 

INGREDIENTE

  • fasole uscată albă boabe cca. 500 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 1 bucată,
  • păstâtnac 1/2 bucată,
  • țelină rădăcină 1 felie,
  • ardei kapia verde 1 bucată,
  • sare iodată,
  • cimbru,
  • foiae de dafin,
  • cârnat proaspăt afumat 1 fir, cca. 300 g,
  • bulion Panacris 200 ml
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu cârnați:

Fasolea se pune la umflat în apă rece, cca. 3 ore. În criză de timp, fasolea se pune la fiert în oala subpresiune, împreună cu zarzavaturile curățate, tocate mărunt, cârnatul tăitat bucățele și  cca. 3000 ml apă rece, lăsându-se la fiert cca. 60 de minute de când începe să fluiere oala. Apoi se lasă să scadă presiunea din oală, până ce se poate deschide capacul, apoi se adaugă bulionul, se asezonează cu foaia de dafin, cimbrul, sare și se mai lasă la fiert cca. 20 de minute. Se servește cu mămăligă sau pâine și murături e sezon;) Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu cârnați" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (23)

Panacris 1

02.12.2013, 15:14

Mulțumesc pentru aprecieri, Bucătărași dragi!

laura_n 1

03.12.2013, 16:26

arata de mori aici de pofta ))

babi5 1

28.11.2014, 11:28

Pai asa da

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]