miha, draga mea, la noi,..in moldova)), iahnia e asta, cealalta e mancare scazuta de fasole, tocanitza. si eu de cand ma stiu pe lume (si-s fro' 50 de anisori de-atunci) o stiu sub denumirea de iahnie
rocsi, in dex, daca e sa citesti..noi nu ii zicem corect, dar si dexul ala e facut tot de oameni) si depinde din ce zona or fi fost) insa si bunica-mea, iahnie ii zice si are 84 ani
rocsi...fff bunasi la noi la asta-i zice fasole batuta,adica-i dai in cap,o terciuiesti,nu mai e intreaga(pe vremea bunicilor se freca cu o lg.de lemn prin sita)dar e drept...fiecare regiune cu denumirea eioricum..fasolea e fasole si e fff buna indiferent cum ii ziceb 5f
asa ii zicem noi gabi aici la noi la taranu e vina noastra asa am crescut cu denumirile astea
-corina pai am pus pe paine nu era sa va dau sa mancati gol
-cik ii dam in cap...mersi kamy