Humus reteta cu lipii integrale

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 26 Mar 2015 | 5101 vizualizari

 

 Humus reteta

 

INGREDIENTE

Humus reteta

Humus

  • 1 borcan de naut (gata fiert)
  • 2 linguri pasta de susan (tahin)
  • sare, piper alb macinat, putina boia, chimen
  • 2-3 linguri ulei de malsine
  • sucul de la o lamaie
  • 2 catei de usturoi

Pentru lipii integrale:

  • 250 gr faina integrala
  • sare, 1/2 lta bicarbonat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 160 ml apa calda
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus reteta cu lipii integrale:

Humus reteta

Pregatim lipiile: amestecam faina cu sarea si bicarbonatul, adaugam uleiul de masline si turnam treptat apa calduta, framantand un aluat potrivit. Il lasam sa se odihneasca pt o ora .Apoi il impartim in 6-8 bile , pe care le intindem cu sucitorul in forma rotunda, le intepam cu furculita si le coacem in tigaie, fara ulei, pe ambele parti cca 2-3 min pe fiecare parte. Le acoperim cu un prosop de bucatarie pana se racesc si apoi le pastram intr-o punga la rece.

Pentru humus: Intr-un bol punem nautul cu usturoiul, putina zeama de la naut, suc de lamaie dupa gust, pasta de susan si punem sare,piper si ulei de masline. Pasam totul cu blenderul vertical pana devine o pasta omogena. Servim ornata cu ulei de masline deasupra si pudram cu putina boia si chimen. Se serveste cu bucati de lipie si langa o salata tabuleh.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reteta cu lipii integrale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 10:24

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

pe 06.04 la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Suberek cu branza