Hummus

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 14 Feb 2013 | 6113 vizualizari

 

Avind in vedere ca Laura mi-a facut pofta aseara de fasole frecata, am pus asaeara naut in apa sa stea peste noapte sa se inmoaie. Cum am pus prea mult, am facut si un castronel de hummus...

 

INGREDIENTE

  • boabe de naut
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite pasta tahini(pasta de susan)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus:

Boabele de naut le-am pus la inmuiat peste noapte in apa. Dimineata le-am spalat in citeva ape si am fiert nautul pina s-au inmuiat bine boabele. Am pus nautul in robot si le-am pasat bine, am mai adaugat din apa in care a fiert nautul pt a ajunge la consistenta dorita, am adaugat pasta tahini(avind in vedere ca nu gaseam sa cumpar, am facut-o eu in casa acum 3 saptamani), zeama de lamaie(gustati si puneti dupa gust), sare, piper, ulei si in tot acest timp lasati robotul sa-si faca treaba. Zdrobiti usturoiul si-l puneti si pe acesta, mestecati in continuare si veti observa ca isi schimba culoarea, se va deschide fata de cum era la inceput. O puneti in castron si deasupra picurati ulei de masline si sumac(optional). Sper sa va placa, nu o fac nici eu foarte des, dar ne place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

simona72 1

14.02.2013, 20:18

Ma bucur ca place la atita lume

Lau 1

14.02.2013, 21:05

ralu_ca 1

15.02.2013, 19:36

sigur am sa incerc si eu...e super bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hummus (pasta de naut)