Hello Kitty - Tort cu crema de fructe de padure

de Dea_Dea in Torturi, 17 Iun 2013 | 6873 vizualizari

 

Facut tot sambata , tot pentru o fetita , tot Rebeca :D
Toti invitatii au fost multumiti , le-a placut tortul .

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 8 oua
  • 4 linguri apa
  • un praf de sare
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • SIROP:
  • Siropul de la fructele de padure
  • CREMA :
  • 400 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri amidon
  • 400 ml frisca
  • 450 gr de fructe de padure
  • CREMA DE UNT
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • PASTA DE ZAHAR
  • 60 ml apa
  • 5 gr gelatina
  • 50 gr ulei de palmier
  • 2 linguri miere
  • 50 gr amidon
  • 600-650 gr zahar pudra
  • GLAZURA REGALA(Royal Icing)
  • 1 albus
  • esenta de lamaie
  • 250 gr zahar pudra.
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hello Kitty - Tort cu crema de fructe de padure:

BLAT :

Albusurile se bat spuma cu apa si praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (36x23) cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40-45 minute. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

SIROP:

siropul de la fructe

CREMA:

Fructele se pun la scurs.

300 ml lapte se pun la foc cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva cu 100 ml de lapte. Cand laptele clocoteste se toarna amidonul si se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit. Frisca se bate. Se amesteca frisca cu crema si se adauga fructele , se omogenizeaza.

CREMA DE UNT

200 gr unt la temperatura camerei se mixeaza la rece cu zaharul si esenta de vanilie.

PASTA DE ZAHAR

Gelatina se pune la hidratat in apa 10 minute. Se pune pe abur sa se dizolve, se amesteca cu mierea, se omogenizeaza bine, se adauga uleiul de palimier si se amesteca pana se omogenizeaza uleiul. Se pune in castron la racorit, apoi se adauga amidonul si cu 2 linguri de zahar pudra si se omogenizeaza. Se adauga zahar pudra pe rand si se framanta pana nu se mai lipeste de mana.

ROYAL ICING :

Albusul si esenta de lamaie si 3 linguri de zahar pudra se mixeaza. Se adauga zaharul pudra pe rand pana comopzitia nu va mai curge de pe paletele mixerului.

ASAMBLARE:

Se taie tortul in forma de KITTY , se fac doua taieturi pe lung. Se insiropeaza o parte de blat, se pune jumatate de crema, blat, cealalta jumatate de crema.

Se imbraca tortul in crema de unt , iar apoi in pasta de zahar, se orneaza cu glazura regala.

TIPS-URI

1

Pasta de zahar se coloreaza cu colorant alimentar

2

In crema se pot pune orice fructe.

3

Tortul se imbraca in crema de unt , pentru a nu se inmuia pasta de zahar.

4

Esenta de lamaie se poate inlocui cu zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hello Kitty - Tort cu crema de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si mure