Happy cake

de laylalala in Torturi, 11 Iun 2010 | 5078 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 3 oua, separate
  • 150 gr iaurt
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 gr fulgi de ciocolata
  • 50 gr sirop Nesquik
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Happy cake:

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina 4 forme de chec (eu am folosit 2 forme de inimioara si 2 de ursuleti).
Intr-un vas, se bate untul cu cele doua tipuri de zahar.Albusurile se bat separat cu un praf de sare.Se incorporeaza in amestecul cu unt galbensuurile apoi iaurtul.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca pana la omogenizare. Se inglobeaza albusurile, apoi compozitia rezultata se injumatateste.Intr-una din jumatati se incoropreaza siropul Nesquik.Se impart fulgii de ciocolata in cele doua compozitii de aluat.

Se toarna aluatul in forme, alternandu-le cele doua culori.Prajituricile se dau la copt 25-35 minute pana cand au crescut si la inserarea unei scobitori in centru aceasta a iesit curata.
Se lasa checurile sa se raceasca apoi se decoreaza cu fondant dupa fantezia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Happy cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (7)

babi5 1

01.06.2013, 10:29

dariadeea 1

01.06.2013, 13:32

foarte frumos,

Sidy 1

01.06.2013, 16:17

Cat de frumos arata ! La multi ani tuturor copiilor mari sau mici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort 1 iunie