Hamburgers

de JustLoveCookin in Mancaruri cu carne, 10 Noi 2010 | 17301 vizualizari

 

Chiar daca multi nu sunt de acord cu alimentele fast-food, aflati ca,facute in casa,le putem adapta cu usurinta la un mod de viata sanatos.
Este bine de evitat consumul frecvent, insa gatite in casa si consumate moderat ,va asigur ca aceste alimente nu fac rau.
Putem utiliza aproape orice gen de carne tocata pentru a face chiftelele de hamburger, deci pui,curcan,miel,porc si vita.Eu le voi face din carne de porc,insa cei dintre noi care sunt la dieta,ii pot face din carne de pui si manca cu o jumatate de chifla ,o frunza de salata, felii de castraveciori murati,cateva cubulete de ceapa,si de ce nu,putin ketcup.Chiar daca multi nu sunt de acord cu alimentele fast-food, aflati ca,facute in casa,le putem adapta cu usurinta la un mod de viata sanatos.
Este bine de evitat consumul frecvent, insa gatite in casa si consumate moderat ,va asigur ca aceste alimente nu fac rau.
Putem utiliza aproape orice gen de carne tocata pentru a face chiftelele de hamburger, deci pui,curcan,miel,porc si vita.Eu le voi face din carne de porc,insa cei dintre noi care sunt la dieta,ii pot face din carne de pui si manca cu o jumatate de chifla ,o frunza de salata, felii de castraveciori murati,cateva cubulete de ceapa,si de ce nu,putin ketcup.

 

INGREDIENTE

  • -500 g carne tocata
  • -1 ceapa data prin razatoare
  • -1 ou
  • -2 catei de usturoi pisati
  • -2 linguri pesmet
  • -sare si piper condimente (se asorteaza o paleta vasta de ierburi,deci cele preferate)
  • Garnitura:
  • - 1 frunza salata
  • -1 felie de branza topita
  • -4 castraveti la otet
  • --1 rosie (optional)
  • -1 ceapa mica taiata cubulete
  • -ketchup,maioneza
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburgers:

Tocam carnea la robot sau o cumparam direct tocata.Adaugam ingredientele pentru chiftele de mai sus,si amestecam foarte bine,astfel incat condimentele sa patrunda bine in carne. Formam chiftelele, nu prea groase, fiindca riscam sa nu se patrunda bine in mijloc si le dam la frigider pentu 1-2 ore. In acest punct decidem cum sa le prajim.Eu le voi pune pe grill, insa le putem praji si in tava teflon fara ulei,cate 5 minute pe ambele parti sau la barbeque.

Taiem in doua chiflele de hambugher ,si punem peste partea de jos putina maioneza si ketchup.Apoi chifteaua,iar peste ea o cateva cubulete de ceapa,felia de branza topita,o felie de rosie,felii de castravete la otet,frunza de salata si inchidem cu partea de sus a chiflei.

Se pot servi cu cartofi pai,insa nu recomand,fiindca luam deja destui carbohidrati din chifla.Dar cine vrea sa o faca lata,propun si cartofii si un pahar de cola rece.Iar dupa masa,poate o plimbare. I’m lovin’ it !

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburgers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

JustLoveCookin 1

12.11.2010, 18:04

trebuie incercati,sunt absolut minunati...

gugugh 1

18.11.2010, 14:10

si eu tot asa fac, chiar si saorma o fac in casa , e cu mult mai sanatos decat la fast food

Ubulika 1

29.11.2011, 11:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

ieri la 20:34

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura dobrogeana