Aceasta reteta m-a impresionat de mult timp, am vazut-o intr-o revista "Practic in bucatarie". Este un desert foarte gustos pe care vi-l recomand sa-l serviti la mesele de sarbatoare in timpul postului.
1. Intr-un vas se fierbe la un foc mic un sirop de zahar cu apa pina siropul va incepe sa se ingroase putin. Se poate inlocui zaharul cu miere de albine.
2. In alt vas se toarna uleiul, nucile pisate ( mijlociu) si grisul. Se prajesc toate produsele la un loc timp de 5 minute amestecind mereu cu o lingura de lemn.
3. Se toarna siropul dulce in vasul cu nucile si se amesteca mereu timp de 15 minute la un foc mijlociu pina toata compozitia se ingroasa si se desprinde de peretii vasului in care se fierbe.
4. Se lasa putin sa se raceasca, se adauga vanilie, se toarna intr-un vas separat, ca sa-si ia forma si se lasa la racit cam 2 ore.
5. Se rastoarna pe farfurie si se presara cu nuci pisate sau fructe uscate ( dupa dorinta).