Gyros de pui

de RuxyRux in Pui, 22 Feb 2017 | 5635 vizualizari

 

Un preparat grozav de gustos!

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui
  • 5 catei de usturoi mari
  • un varf de legatura de menta
  • 1 lingurita oregano
  • 7 frunze de busuioc proaspat( sau o lingurita busuioc uscat)
  • 1 lingura usturoi
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita otet de vin rosu
  • piper
  • sare de mare dupa gust
  • ulei de masline pentru uns tigaia (sau grillul)
  • pentru prezentare, felii de lamaie si frunze de busuioc (sau menta)
  • betisoare de frigarui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gyros de pui:

Pieptul de pui (spalat) se taie in fasii si se toaca cu usturoiul, menta si busuiocul.

Se adauga condimentele, oregano, sarea, piperul, zeama de lamaie, otetul, uleiul de masline si se amesteca.

Se unge tigaia cu ulei de masline, cu mainile ude, se formeaza bucatile de gyros si se rumenesc in jur de 8 minute, pe toate partile, la foc mic spre mediu.

Cand sunt gata, se asambleaza betisoarele, se alterneaza bucatile de gyros cu felii de lamaie si busuioc proaspat (sau menta). Va recomand sa le serviti la masa cu mustar si hrean in otet.

O nebunie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gyros de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]